Therapie

Heel veel mensen in Nederland hebben rugklachten. 90% van mijn bezoekers komen dan ook in de praktijk om hiervoor behandeld te worden. Voor mij de taak om de juiste massage/ therapie te geven waarbij deze klachten verminderen of nog beter verholpen worden.

Met de Dorn Methode ga je verder dan masseren en ben je op een therapeutisch vlak aan het werk. De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door dhr. Dieter Dorn. Zelf kreeg hij ruim 30 jaar geleden last van spit en liet zich door een oude man behandelen die hem met de druk van zijn duim van de pijn verloste. Na het overlijden van deze man heeft Dieter Dorn het zelf opgepakt en al werkende ermee kwam hij tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil. Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van.

Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken. Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. HET BETREFT HIERBIJ GEEN MANIPULATIE maar mobilisatie van de gewrichten. U beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten kunnen soms direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening(en) mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Ondersteuning naast Dorn therapie.

Naast de Dorn Methode kan er een Breuss massage worden uitgevoerd, of ondersteuning bieden naast een regulier bezoek aan een specialist. Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss Massage en of Dorn Therapie te proberen als u voor een meer ingrijpende beslissing in uw leven komt te staan, zoals een rugoperatie.

Combineren met de Dorn therapie.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss Massage een ideale voorbereiding op de Dorn Therapie. De Breuss Massage kan ook direct na de Dorn Therapie gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken.

Maak hier online een afspraak voor een behandeling