Zwangerschapsmassage

Je bent zwanger en je voelt je goed. Je lichaam verandert en je emoties heb je niet altijd in de hand. Met het groeien van de baby, groeit ook het bewustzijn van dit nieuwe leven in je buik en naarmate de zwangerschap vordert merk je dat je minder energie hebt en vaker vermoeid bent.

Tijdens je zwangerschap kan je lichaam daarom best wat extra aandacht gebruiken. De baby in je buik groeit en je lichaam moet zich elke dag weer aanpassen aan de nieuwe situatie. Door de zwangerschapsmassage vermindert stress en werkt kalmerend. De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd, van en naar je kindje. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn.

Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Heb je een gezonde zwangerschap en ben je het eerste trimester voorbij, dan kan je al een zwangerschapsmassage boeken. Vanaf 14 weken kan je komen genieten van een moment voor jezelf en de baby. Dit kan tot aan het einde van je zwangerschap. Verwen jezelf en je baby dus ook tijdens je verlof, zo zijn de laatste loodjes minder zwaar! (Raadpleeg bij twijfel altijd je arts). Heb je geen klachten ook dan is het goed om je eens heerlijk te laten verwennen. Zo geniet je van een ontspannen zwangerschap!

Shantala baby massage

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgen zijn en dat heeft je baby nodig omdat een baby in het begin van zijn leventje een heleboel indrukken opdoet zoals lawaai, licht, kou en warmte.

De cursus bestaat uit 3 of 4 lessen en is geschikt voor baby’s van 6 weken tot ongeveer 8 maanden oud. De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s. Doordat je jouw kindje aandacht geeft en aanraakt leert deze steeds beter te begrijpen. Dit geeft warmte, geborgenheid, veiligheid en vertrouwen aan je kindje, waardoor dit een positieve uitwerking op het geestelijke en emotionele ontwikkeling heeft.

Naast de Shantala Babymassage wordt tijdens de lessen o.a. aandacht besteed aan:

  • Lichaamstaal van de Baby
  • Bevestigend dragen
  • Olie en Aromatherapie
  • Wat te doen bij huilende of onrustige baby’s
  • Overige praktische tip
  • Uitleg voetreflexmassage bij krampjes, verkoudheid of tandjes krijgen

Massage t.b.v. ADHD

Het leven met ADHD of ADD is in deze maatschappij niet altijd makkelijk. ADHD is een aandachttekortstoornis

Alle prikkels (visueel, auditief, geur en smaak) komt heel hard binnen en omdat kinderen met ADHD geen selectie kunnen maken in die prikkels, zijn ze vaak erg druk, beweeglijk en kunnen zich moeilijk concentreren. Terwijl kinderen met ADD juist meer teruggetrokken zijn dan kinderen met ADHD, maar wel ook heel druk zijn in hun hoofd en daardoor ook weer minder concentratie hebben. Doordat de kinderen zo overprikkeld zijn, komen de dingen die ze eigenlijk zouden moeten waarnemen niet goed binnen en lijkt het er vaak op dat ze niet willen luisteren. Deze kinderen worden vaak gecorrigeerd en ervaren vaak straf, maar in de meeste gevallen gaat het juist om hele lieve aanhankelijke kinderen! Deze kinderen hebben juist meer complimentjes nodig en een positieve benadering.

Het effect van massages
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat massage- en ontspanningstherapie gunstige effecten heeft op kinderen en pubers met ADHD. De jongeren die een massage en ontspanningstherapie kregen gaven aan dat ze beter in hun vel zaten en een verbeterde concentratie hadden. Ze vertoonde minder beweeglijk en hyperactief gedrag en hadden ze minder stress. Ook de leraren van deze kinderen gaven aan merkbaar verschil te ervaren bij deze kinderen.

ADHD massage voor uw kind!
Voor kinderen duurt de massage gemiddeld 20 minuten. Ik vind het echter belangrijk om naast de massage ook persoonlijke aandacht te geven aan kind en ouder(s)/ verzorger(s). Samen kunnen we kijken naar verbeterpunten, waarbij kind en ouder(s)/ verzorger(s) zich prettiger voelen om met elkaar om te gaan. Het kind wordt tijdens de sessie op zijn gemak gesteld en de ouder(s)/  verzorger(s) laat ik tijdens de massages ook zien hoe ze bepaalde massages zelf kunnen aanleren. Zodat ouder(s)/ verzorger(s) na een aantal bezoeken van het kind zelf leren  masseren, waardoor ze thuis de massages kunnen voortzetten. Daarom vraag ik altijd rekening te houden met een sessie van gemiddeld 45 minuten.

Maak hier online een afspraak voor een behandeling