Wellnessmassages

Niets heerlijker dan diep te ontspannen door massage en hiermee je fysieke en mentale gezondheid te bevorderen. Spanning gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug-nek en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door massage verlicht worden. Een massage kan ook onderdeel zijn van een bezinningsproces, waarbij je bewust wordt van wat er in je eigen lichaam en geest omgaat.

Ontspanningsmassage

Het is bekend dat stress en vastzittende spieren de kans op vervelende aandoeningen vergroot. Ontspanning, aanraking en knedingen bevorderen een goede doorbloeding en activeren op gezonde manier de binnenkant van je lichaam. Schadelijke invloeden van buitenaf worden beter verwerkt en de kans op ziekte en neerslachtigheid wordt verkleind. Een ontspanningsmassage is daarom een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch.

stones-450x254

Hotstone massage

De kracht van een hotstone massage is de combinatie van beweging gecombineerd met de warmte van hete stenen. Die warmte dringt diep door in je lichaam, maakt je spieren soepel en helpt vastzittende gedachten los te laten. Hotstone massage is een eeuwenoud krachtig gebruik,  ervaar deze kracht van de massage en de speciale werking van de hete stenen. Je kunt totaal ontspannen, je huid is extreem zacht, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd. Al sinds de Oudheid maakt men gebruikt van warme stenen als massage. De stenen werken aardend en geven positieve energie

Hoofdpijnmassage

Heb je ook regelmatig last van hoofdpijn? Je bent niet de enige. Twintig procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, heeft minimaal een dag in de week hoofdpijn. Veel mensen weten niet dat er verschillende manieren zijn om hoofdpijn te verminderen of er helemaal vanaf te komen. Massage is er een van. Deze massage kan hoofdpijnklachten verlichten en soms ook zelfs compleet wegnemen. De behandeling duurt ongeveer een half uur. De schouders, nek en het hoofd worden gemasseerd. Het zorgt ervoor dat de spieren soepel worden gemaakt waardoor alles goed blijft stromen, en waardoor minder kans is op verkramping van de spieren met als gevolg minder (of een kleinere kans op) hoofdpijn. Het is een prettige massage om te ontvangen.

 

Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn: te weinig vocht binnengekregen, stress, een slechte houding, slaaptekort, te weinig lichamelijke beweging, overmatig alcoholgebruik, trauma aan het hoofd. Maar ook bepaalde aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge of lage bloeddruk, menstruatie problemen en bloedarmoede. Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen, migraine en spanningshoofdpijn zijn de bekendste twee. Bij een migraine aanval of een zware hoofdpijn word je niet gemasseerd. Dat is het laatste waar je dan behoefte aan hebt. Maar heb je last van spanning of stress dan is het raadzaam om enkele hoofdpijn massages te ondergaan. Zelfs al bij een lichte hoofdpijn kan de massage pijn wegnemen of in ieder geval verzachten. Verstandig is om ook bewust te worden van je lichaam. Het bijhouden van een dagboek voor een week is hierbij een optie. Als hulpmiddel kan je ook een app downloaden. Check hiervoor www.pijndagboek.info. Bij de intake kan je deze informatie meenemen, waarbij we samen kijken wat er eventueel aangepast kan worden in de routine die jij je onbewust eigen hebt gemaakt.

Scrub-380x238

Bodyscrub massage

Deze scrub massage is een ontspannende massage waarbij dode huidcellen en oneffenheden worden verwijderd met een speciale scrub crème. Bij de scrub massage wordt uw lichaam afgedekt met warme kompressen. Dit opent de poriën. Daarna wordt uw gehele lichaam gescrubd met een speciale scrub crème. De scrub crème wordt na de massage met warme kompressen verwijderd.
Deze massage verwijderd dode huidcellen, waardoor uw huid zachter aanvoelt en meer glans krijgt. Bovendien stimuleert het de doorbloeding en heeft het een verstevigende werking op uw huid. Na de behandeling heeft u een verkwikkend, aangenaam en verzorgd gevoel.

Afslankmassage

Als je graag wilt afslanken maar geen extreme dieet wilt volgen, als liposuctie geen optie voor je is. Men kan de afslankmassage zien als een goed alternatief. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt cellulitis aangepakt en wordt niet alleen de huid mooier en de omvang minder, maar men voelt zich na een behandeling verkwikt en energiek. Met afslankmassage wordt niet alleen de doorbloeding bevorderd, maar de huid wordt ook zichtbaar mooier, strakker en gladder. Verklevingen en afvalstoffen verdwijnen, de massage heeft een ontslakkende werking, waardoor de huidomvang geringer wordt. De massage werkt intensief in op de vet- en vochthuishouding in het onderhuids bindweefsel. Bij vrouwen is dat laatste meer ontwikkeld dan bij mannen. De intensiteit van de massage is afhankelijk van het probleemgebied.

Deze massagebehandeling is grondig onderzocht en uit testen blijkt dat de behandeling buitengewone resultaten oplevert. De afslankmassage bestaat uit een unieke combinatie van huidroltechnieken, stevige kloppingen, cupping en drainage technieken. Afslankmassage duurt ongeveer 30 minuten en wordt afgesloten met een heerlijke verfrissende pakking die ongeveer 10 minuten erop blijft.

Bij de eerste sessie worden metingen gedaan en foto’s gemaakt om de resultaten bij te houden. Na 4 sessies doen we weer een meting, zodat meteen duidelijk is hoeveel centimeter je kwijt bent geraakt. De afslankmassage is een kuur van minimaal 10 behandelingen. In de meeste gevallen is na ongeveer 8 massages resultaat merkbaar. Het beste resultaat behaal je wanneer je 2 keer in de week laat masseren, maar ook 1 keer in de week een afslankmassage geeft een goed resultaat. De meeste cliënten zien hun kledingmaten met 1 á 2 maten afnemen. De meest voorkomende probleemgebieden zijn: heupen, billen, bovenbenen, armen en buik. Als je een behandeling bij mij wilt ondergaan zullen we samen overleggen welke zone behandeld wordt. Elke zone bestaat uit 2 probleemgebieden zoals bijvoorbeeld de buik en bovenbenen. Met deze massage verlies je gegarandeerd centimeters in omvang zonder chirurgische ingreep. Op vrijwel elk gezond persoon kan de massage toegepast worden. Het is niet nodig een dieet te volgen. Het is wel voor jezelf van belang om een gezonde voeding- en leefpatroon op na te houden met voldoende lichaamsbeweging.

Maak hier online een afspraak voor een behandeling